Att ständigt utvecklas

God kväll kära blogg.

Det är lite frustrerande ibland när man själv tycker man hittat en massa god kunskap, testat det och kan på riktigt känna att det gör skillnad i livet.  Jag känner då ofta att jisses, det här måste man ju bara sprida till andra.  Tänk vad många som står still och stampar i livet utan att utveckla sig själva och gå framåt.

När man väl börjat knäcka nöten är det svårt att sluta studera vidare. Diskutera med andra och dela med sig för att hjälpa andra.

Det är min absoluta övertygelse att de flesta står ganska stilla och utvecklar sig inte. Det är för jobbigt och man hamnar snabbt utanför sin komfortzon och rädslorna slår till som en blixt från klar himmel.

Väldigt vanligt är att när man känner att det tar mot och känns ”jobbigt” på ett eller annat sätt så går man runt det eller flyr på ett eller annat sätt. En oerhört vanlig metod som jag vet att många använder är spegling.

Istället för att fundera över vad JAG kan göra åt MITT liv så hamnar fokuset på andra. Det analyseras om det ena än det andra, hur kan den tycka eller tänka så. Varför gör den så eller hua vad jobbigt den måste ha med att… osv osv

Ett litet handgripligt råd

När något inträffar dig som tar emot, ett problem, en utmaning, ett hinder. Gör så här.

  1. Skriv ner det på ett papper, exakt vad som hänt eller vad det handlar om.
  2. Fundera ut fast det kanske inte är något positivt, vad finns det för positivt att lära av det här. Sök efter det positiva. Det kan vara allt från att, vilken tur, nu behöver det här inte hända igen. Eller, jaha då har jag iallafall lärt mig någonting nytt.
  3. Lägg en stund på att skriva ner några förslag på saker DU kan GÖRA för att gå framåt mot en lösning eller en förbättring. Försök få fram några saker, kanske 3-5 saker, små som stora, utan att lägga en värdering i det.
  4. GÖR det du skrev ner under punkt 3 och beröm dig själv för varje punkt du utför
  5. Släpp det helt. Lägg det bakom dig och gå vidare, lägg ingen som helst mer tid eller kraft på det. Gå vidare

 

Ha en fin kväll

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *