Att försöka bli bättre

Helgen har varit intressant, ett kundmöte på lördagen som var minst sagt fantastiskt. Så härligt när man känner att det stämmer och man verkligen kan vara till nytta åt sin nya kund/samarbetspartner.

En hel eftermiddag av spånande på idéer, tekniksnack i skarpa affärer, middag och god dryck samt lättsamt umgänge och Ishockey.  Måste säga att det var ett skönt lyft och vart det leder kan man bara gissa. Finns goda relationer och verkligen stora affärsmässiga behov så kan allt hända.

Det gnager lite i mig

Att jag har nästan helt omöjligt att hinna med allt. Några bollar hamnar alltid utanför och tar energi av mig. Som jag lärt mig av den store Jim Rohn så finns bara en väg framåt. Det går inte att lägga energi på att vara besviken och klanka på sig själv för att det går snett ibland. Tro mig det gör det ofta. Det irriterar mig och tar lätt mig iväg på en tankeresa som jag vet är direkt felaktig. Det är snabbt mycket dömande tankar där jag är väldigt tuff och elak mot mig själv. Varför? För att jag vill lyckas med allt och vara jätteduktig jämt. Men det fungerar inte så alla gånger.

Som tur är så har jag läst och hört mycket kloka råd och kunskaper som jag kan använda mig av för att ”bromsa det negativa tåget” så snabbt som möjligt. Hur gör jag det?  Först så måste jag vara ärlig med mig själv och säga, det du gör nu är inte rätt och leder ingen stans framåt. Ett  ganska bra, eller snarare ett sjukt bra råd är att ställa dig frågan, hur hade Jim Rohn sagt?

Kanske har du någon stor förebild som ofta är klok och kommer med råd? Fråga dig, hur hade denna person rådgivit dig att hantera det du nu känner och tänker?

För mig går det då ganska snabbt. För jag vet att Jim hade sagt så här:

Önska dig inte färre problem eller motgångar, se till att skaffa dig mer kunskap och erfarenheter.

Problemen och motgångarna kommer, det behöver vi aldrig fundera på. Det vi ska fundera på är hur vi blir bättre. Studera det ämne som krånglar och lägg seriöst fokus på att se positiva vägar framåt, det kommer att gå bra!

Positivt framåt, det är så det ska vara! Nu kör vi en ny galet bra vecka!

1+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *