Mitt fokus

Det är väldigt lätt att lägga sina tankar och sin energi på ett speciellt problem eller något som har hänt.  Kanske fattas det pengar, som ett vanligt exempel. Jag går till mig själv och berättar utifrån mina erfarenheter hur jag har brukat se på saken.

Hjälp

Det fattas pengar, jag måste bara försöka lösa det på ett eller annat sätt. Tankarna säger ofta att, annars händer det här, eller så råkar jag ut för det här..  Tror säkert du kan känna igen dig i det. Tanken som kommer är oftast baserad på vår rädsla för vad som händer om det fortsätter så här, exempelvis om vi inte har pengar att betala det vi behöver.

I mitt liv har det verkligen inte varit så att jag haft något annat verktyg eller någon annan metod att hantera det på än att försöka skaffa pengarna.  Såklart är det inte heller ett fel att göra det, allt kräver ju action för att det ska hända någonting.  Det som jag inte har riktigt greppat tidigare är att min fokusering inte har varit den rätta, hela tiden har jag krampat mig fast vid tanken: Jag måste skaffa pengar för det fattas pengar nu. Hela min tanke och känsla har fokuserat vid själva saknaden av pengar. I mig har jag burit på känslan av rädsla, kanske skam etc av att inte ha pengarna. Även om jag kan ha gjort ganska tappra försök att lösa situationen så kan man säga att mitt fokus har legat fel.

Okej, så hur ska jag göra då?

Det är ganska lätt att förstå, lite klurigare att få till i praktiken, men det fungerar. Isället för att fokusera på skulden du har, eller själva problemet: Brist på pengar, så ska du byta fokus.

Bestäm dig för att ha pengar och känn känslan av att ha pengar. Skriv ner hur mycket du behöver. Fyll dig med känslan av hur det kommer att kännas när du har dem, hur skönt det kommer att vara att gå och betala det du behöver. Hur ser det ut när du räcker över pengarna, vad säger du osv. Desto mer du kan fylla dig med känslan och glädjen av att utföra det du vill desto bättre.

Därmed har du bytt fokus, skillnaden kan tyckas liten, det är den inte. Du ska i allafall göra bra saker och aktiva handlingar som leder dig framåt. Men, med detta fokus kommer du attrahera lösningar och möjligheter mycket snabbare på vägen.

Det är därför så oerhört viktigt att du håller fokuset positivt och framåt istället för på själva defekten. Positivt sinne och framåt är vad som gäller!

Bränn inte krutet med fel fokus

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *