Härligt och skrämmande

Varit lite att bita i sista tiden minst sagt. Har tagit helgen till att vila och faktiskt varit rätt avslappnad mitt i att allt händer just nu. Märklig känsla när man är van att ständigt ha fullt upp, men jag kände att det behövdes. Vet väl vad som kan hända om man inte reagerar på kroppens signaler.

Känner mig både glad och lite rädd

Har sista veckorna ägnat ganska mycket tid åt att läsa, mer än vanligt faktiskt. Hittat en massa bra information som gjort att jag kunnat höja min medvetenhet om hur saker hänger ihop ännu mer. Det får mig så inspirerad och nyfiken att testa och gå framåt med nya verktyg.

Det mest spännande just nu som jag praktiserar och tränar på för fullt är det är med rädslorna. När man vet vad man borde göra men man är lite, eller ibland fruktansvärt rädd att ta steget och göra det istället för att bara drömma om det eller prata om det .

Mina stora förebilder hävdar bestämt att det handlar om att sätta mål, ta steg i den riktningen varje dag. Visualisera och verkligen sätta bilden och känslan av att leva som att målet är här och nu redan uppfyllt.  För mig dyker det hela tiden upp rädslor, som gör att jag hålls tillbaka. En inre röst som försöker ”hjälpa” mig att undvika rädslorna. Det kan låta så här:

Det är i allafall ingen idé, det kommer inte gå.

Kunden kommer nog inte vilja ha det, du är för liten, okänd etc

Varför skulle de gå med på det, bara för att jag föreslår eller vill det

Osv osv. Det gemensamma är oftast rädslan att misslyckas eller att inte få igenom mitt nästa steg.

Men det finns en väg framåt

Ja, det är ju det som är så fantastiskt. Inte är det speciellt svårt att förstå heller. Därmed inte sagt att det är lätt att genomföra alla gånger.

Hör här. Jag har lärt mig att se rädslan som ett verktyg. Istället för att fly när jag känner rädsla, så ser jag det som en signal. NU finns signaler på att det kan behövas mer information, eller att någon pusselbit på något sätt är lite oklar.

Istället för att fly så sätter jag mig ner och tänker igenom det jag är på väg att göra. Löser eventuellt någonting som är oklart. Sedan GÖR jag det, ”bara”.

Resultatet är beundransvärt. Jag har själv varit helt häpen över vad jag kan göra. Utan rädsla, med målet i sikte, med tro på mig själv. Det bara händer rätt saker hela tiden. Bitarna faller på plats trots att jag kanske inte ”trodde” det skulle gå.

Beslutet är mitt, jag har bestämt mig, jag har verkligen bestämt mig för att lyckas och nå mina mål, även om det är lite läskigt på vägen .

Frågan är, har DU bestämd dig?

 

2+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *