Ett sätt att sätta mål

Mål i livet är lika självklart som en destination när man sätter sig i bilen och far iväg. Annars blir det som det blir och man hamnar där man hamnar. För att nå framgång och få det liv du drömmer om tänkte jag ge några handfasta tips om hur man faktiskt gör när man sätter mål.

Sätt stora mål som inspirerar och skrämmer lite

Tänk så här när du ska sätta dina mål: Vad skulle du göra om du visste att du INTE ens kunde misslyckas? Det är av stor vikt att försöka stänga av tankarna om vad som är möjligt och inte, det är din hjärna som försöker hålla dig tillbaka. Tänk inte heller på vad någon annan ska tycka om dina mål, det är dina mål inte någon annans.

Arbetsgång vid målskrivningen

  1. Sätt dig ensam på en lugn plats där du vet att du inte kommer att bli störd eller avbruten. Stäng av mobilen, ta bort dator eller platta. Inga sociala medier eller andra surrande notiser. Kanske en god dryck i bekväma soffan med papper och penna.
  2. Fråga dig själv: Vad önskar du dig mest av allt i hela världen? Om du visste att du inte skulle misslyckas att få det?
  3. Skriv ner exakt allt du kan komma på, lägg ingen vikt vid om det är litet eller stort bara skriv ner det. Fyll pappret med så mycket du kan komma på, kom igen!
  4. När du tömt huvudet på allt du kan komma på läs dem högt för dig själv. Ringa sedan in de 5st som du känner att du vill nå mest. Som ger dig en riktigt go och fin känsla när du säger dem till dig själv.
  5. Skriv de 5 igen och lägg till NÄR de ska vara genomförda. Det är en mycket viktig detalj.
  6. Skriv ner målen på ett litet kort så du kan bära med dig det dagligen i plånboken eller kanske i mobilfodralet. Allt för att påminna dig. Sätt gärna lappar med målen på platser där du ofta tittar, kylen, vid datorn etc.

Grattis till dig! Du är en av få människor som faktiskt bemödat sig att tänka och skriva ner dina mål Det är ett av de största stegen mot att faktiskt uppnå dem .

Det kan vara så att du har ett eller 2st mål som känns som de du vill satsa på, då är det så, det är du som ska välja dina mål, vad som är viktigt för dig.

Vi ska fortsätta att diskutera vad vi sedan gör för att plantera målen på djupet och hur vi ser till att vi går den vägen framåt!

Ha en fin kväll!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *