Mera mål

Det är oerhört viktigt att vi jobbar på med att faktiskt sätta mål. Som vi diskuterade i förra inlägget så blir det liksom svårt att nå till en speciell plats om man aldrig bestämmer vart man faktiskt är på väg. Det kanske låter väldigt enkelt och det är det också, ändå gör väldigt få det.  Det är faktiskt bara några % av alla människor som ens tänker sig vilka mål de har och ännu färre som skriver ner dem.

Inte helt oväntat så är det ungefär lika många människor i % som sitter på alla pengar och förmögenheter. Det finns ett mönster i det här som är mycket intressant och desto mer man studerar det så kan man konstatera att det finns färdiga modeller och koncept på hur man gör för att nå dit man vill. Så därför behöver vi lägga en hel del energi och tanke på målen, vart vill du?

Ditt varför?

Här är nog en av de saker jag själv missat i mitt målsättande då jag försökt. Jag tog mig inte tiden att fundera ut varför jag har just det här målet. Varför är det här viktigt för mig? Vad skulle det betyda för mig om jag nådde det här målet, eller snarare hur kommer jag att känna och må när jag uppnår det?

Utan att göra det jobbet så blir det liksom bara en lista med någon slags drömmar i en tabell. Ska vi nå någonstans så måste vi lägga in vår själ och vårt hjärta i det. Ganska naturligt eller hur?

Tänk själv, om du har något du ser fram emot och längtar efter, du har en brinnande längtan kanske att träffa någon, att gå på en konsert eller vad det nu må vara. Det finns ju inte en chans då att du liksom glömmer bort det eller hoppar över det eller låter det rinna ut i sanden, eller hur? Nej, för du vill det och du kommer att göra vad som krävs för att nå dit.

Målet ska kännas

Det är viktigt att de mål du sätter i ditt liv inte är för enkla. Det ska vara så stora och drömlika att det känns lite skrämmande att ens säga dem. Målet är mer än att få en viss sak eller uppleva en resa. Målet är att du på resan växer som människa. För att målet ska vara en kännbart och bra mål måste det uppfylla det här

  • Målet ska kännas inspirerande och lockande
  • Du måste själv tro på målet.
  • Du måste kunna agera för att ta steg mot målet.

Snart ska vi gå igenom mer i detalj exakt HUR du gör när du sätter dina mål.  Det kommer i morgon .

En avslutande tanke i dag, när du funderar över dina mål, lägg åt sidan tanken om HUR du ska uppnå dem. Det är nästa steg och inget som ska hindra själva sättandet av mål i första läget.

Vi ses i morgon 😀

2+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *