Det här med mål

Hej!

Tänkte lägga lite fokus på mål.  Först lite kort om hur jag själv har sett på att sätta mål och att jobba mot mål. Under många år har jag hört på det här med mål som mer eller mindre något som varit lite ”inne” och populärt, alla sätter mål låter det som och alla är så smarta kring det.

Inte ska väl jag vara sämre tänkte jag då för ungefär 5-6-7 år sedan och satte mål hit och dit. Hur stora inkomster jag skulle ha och hur lycklig jag skulle bli då.

Sedan då?

Sedan, vadå sedan, ska man göra något mer? Typ så illa var det för mig. Nu hade jag ju gjort mål och skrivit ner det på ett snyggt sätt, kanske visat upp det för den som hade föreläsningen och fått positiv feedback. Sedan hamnade det i en hög bland andra papper, utan någon mer tanke på det.

Varför blev det så har jag undrat ibland, jag tror inte heller att jag är eller var speciellt ensam om att inte alls ha någon vettig strategi kring att planera framåt och sätta mål. Det har nog inte varit någon som förklarat det på ett bra sätt plus att jag mest känt att det ändå bara är en massa önskningar som inte går att uppfylla, känner du igen dig?

Hur gör man då, hur sätter man mål och liksom varför?

Man kan säga att utan att sätta mål och bestämma sig för vart man är på väg så har man ingen chans att nå dit. Det är ungefär som att sätta sig i bilen och köra runt lite, man kommer ju någonstans men vart återstår att se.

En annan effekt som inte är helt ovanlig är att man kanske påbörjar något, ett nytt jobb eller ett nytt projekt. I början känns allt spännande och man är full av kraft och känner sig inspirerad. Sedan när det gått en tid och det kommer lite utmaningar och det kanske går lite tufft så finns inte kraften att fortsätta. Det där var ingenting för mig, jag känner att det inte är min grej osv osv.  Man tar beslut som inte är så kloka och som inte leder till framgång.

I nästa inlägg fortsätter vi och resonerar oss fram till hur man gör och vad det faktiskt är för mening med att ta fram sina egna mål i livet, i ditt liv.

 

1+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *