Att vara sig själv och växa

Veckan som gått har givit fler insikter och massor med kunskaper. Det är fantastiskt vad det går att genomföra när man tror på sin egen förmåga, vågar erkänna sina svagheter och ta hjälp av andra.

Det låter väldigt självklart och enkelt, eller hur? Det är det också, i teorin, lätt att säga svårare att genomföra. Speciellt om man lägger till den lilla detaljen att inte bry sig vad andra tycker. Att verkligen gå sin väg.

När man har något som man känner att man skulle vilja göra, ett problem att lösa kanske en möjlighet som dyker upp, för mig blev det så, önskade mig det och fick chansen. Så himla klart att jag tog den, all in!

Vad är det som hindrar?

Som jag ser det så är det återigen det här med rädslor ofta. Man känner kanske att shit vad grymt det där skulle vara, men….

Analysera dina egna ”men” och lär dig om dina hinder och blockeringar. Vi är alla människor och fungerar på liknande sätt så jag tror vi kan lära av varandra, helt säkert.

Det är ofta känslan att inte duga, att inte räcka till. Frågor som, tänk om jag inte fixar det? Tänk om jag inte kan? Tänk om det blir fel?

Det är känslan och rädslan av vad andra ska tro och tycka. Tankar som: Vem tror han/hon att den är? Vad var det jag sa, det där går ju inte! Men snälla nån det förstår ju vem som helst att det är omöjligt. Eller annat som inte direkt peppar.

Men, valet är ditt!

Det är du själv som väljer vad du släpper igenom för tankar (kom ihåg inlägget om dörrvakten)  Här följer ett må hända väldigt enkelt tips, men det fungerar, jag lovar.

När du nås av tanken att ” jag kan inte”, säg du högt och tydligt och spänn gärna handen för att få kraft och energi: JAG KAN GÖRA DET !!! tre gånger.

Gör lika med alla andra negativa tankar som försöker stoppa dig. Det ger dig själv ett direkt kommando att ta över styret på ditt liv och fortsätta framåt, mot det du vill uppnå. Bara gör det och strunta i vad andra tycker, gå din väg.

Det är på det sättet vi växer och kommer framåt, vi använder metoder som tar oss vidare när det tar stopp, eller när vi själva försöker ställa hinder i vägen.

 

Stanna inte, kör på! Men sköt ändå om dig på ett bra sätt hela vägen!

1+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *