Fler tankar om pengar

Så här på fredagen kan man ju alltid summera lite och fundera över veckan som gått. Själv kan jag säga att jag är mycket nöjd, förutom med gårdagen när jag fastnade hela tiden och lyckades inte få något vettigt att hända. Ibland har man sådana dagar och får skaka av sig det och ta nya tag, det finns inget annat än framåt.

Det här med pengar, är ju rätt intressant egentligen, man fastnar i ett mönster även där och tänker att det är så här det är och det går inte att ändra på. Jag tjänar så här mycket och så har det varit och så är det. Kom inte och säg att det går att tjäna mer….

Men jag vill tro att vi inte lägger tillräckligt med tanke på att få till en förändring.  Det tar tid och då ”orkar” vi inte mer och låter det vara lika som det alltid varit.

Varför får vi pengar?

Det är en ganska bra fråga, för att vi går och jobbar 8 timmar svarar de flesta. Tänker man lite till så är det inte riktigt så, vi får inte pengar bara för att vi ger bort tid. Att byta tid mot pengar är inte sanningen, då kunde vi ju lika gärna sitta still och få pengar.

Vi får pengar för att vi levererar ett värde till någon, kalla det för marknaden. Vi ger någon ett värde som det är värt att betala ett pris för.  Vilket pris man betalar för någonting beror ju på hur värdefullt det är, eller hur?

Det betyder alltså att om vi skulle öka värdet på det vi levererar så kommer vi att tjäna mer, JA, det är exakt vad det betyder.

Skulle det alltså vara möjligt, att på samma tid bli dubbelt så värdefull och tjäna dubbelt, eller tredubbelt eller kanske 10 gånger mer? Svaret är återigen JA.

Så ställ dig frågan (om du skulle vilja tjäna mer) : Hur ska jag utveckla mig för att bli mer värdefull för marknaden och skapa mer värden?

Trevlig helg!

3+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *