När vi vet vad vi ska göra, men….

Go kväll!

En härlig dag, varmt och skönt och härlig kväll här hemma! Började dagen tidigt vid 0600 och fick mycket saker gjorda tidigt, det är så skönt.

Idag ska jag lyfta ännu en fråga som man kan behöva fundera lite på.  Tror nog de flesta känner igen sig i att många saker vet man att man borde göra, men så liksom stannar det där. Det blir som en slags självklarhet, det är så självklart att det löser sig nog av sig själv. Men när vi är lite ärliga med oss själva så inser vi att det faktiskt står still och går inte framåt.  Eller, vi gör inte det vi vet är bra för oss själva.

Fortsätter ständigt att läsa och hitta mer god information, likaså där, massor av det man läser leder till tankar av att det är ju bra och jo det stämmer ju… men..  Det stannar där och det blir liksom ingen action.

Ett exempel

Väldigt många människor kämpar med ekonomin, hittar inte fram till ett sätt som bygger något kapital och tryggar framtiden ekonomiskt.  Det har intresserat mig väldigt mycket så jag har frossat i en del intressanta böcker och lite reflektioner därifrån tänkte jag dela med mig.

Om man tar exempelvis 100 personer och frågar dem i slutet av månaden innan nästa inkomst ska komma: hur mycket pengar har du kvar in i nästa månad så är svaret till stor del detsamma: Inga pengar alls!

Det är oavsett inkomst, utgifter, familjeförhållanden etc, det ser väldigt ofta ut så, det är tomt i plånboken eller på kontot.

Om man gör lite undersökningar kring hur en lösning på ett sånt problem skulle kunna se ut så är det fascinerande lätt att förstå även utan djup ekonomisk utbildning. Gör så här:

Oavsett hur mycket eller lite du tjänar, ta 10% av din inkomst och spar den! Den ska läggas bort direkt så du ”lurar” dig själv att du inte ens fått den. Du kommer att förundras över att det blir en vana och det hittas vägar att täcka upp för den ”förlorade” inkomsten.

Helt plötsligt vartefter månaderna går så har du en buffert, en början på din ekonomiska trygghet!

Även om vi alla väl känner till att det här är såklart något bra och som alla ju borde göra för att bygga en trygghet ekonomiskt och en framtid som du drömmer om så är det väldigt väldigt få som gör det.

Varför?

Kommentera gärna och skapa dialog.

go kväll

2+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *