Mina rädslor

Ett område som har intresserat mig mycket den sista tiden är rädslor. Saker som känns obehagliga, som hindrar mig och säkert även dig från att leva som vårt äkta jag. Som hindrar oss från att göra det vi vill och drömmer om.  Men hur fungerar det då, varför alla dessa rädslor och vad gör man åt det?

Rädslor, låt oss börja lära oss hantera det

Först kan det vara bra att lugna ner det hela lite genom att förstå att det är inget fel på dig eller mig för att vi känner rädsla, det är helt normalt. Det gäller bara att lära sig hantera det.

När vi skapades en gång i tiden som människor så fick vi en hjärna, en intressant mekanism, det var inte längesedan jag insåg det jag ska berätta nu, hjärnan skapades inte för att vi skulle ha roligt, en av huvuduppgifterna var och är för att skydda oss mot faror, så vi överlever.

Det innebär att hjärnan är jätteduktig på att i första hand hitta faror, problem och risker av alla slag. Det går före att hitta kompisar eller positiva möjligheter.

Därför måste vi medvetet övervinna rädslan, vi måste ta kommandot!

Hur gör man?

Vi tar några exempel från vardagen, det brukar vara bra:

Tänk att du ska göra något läskigt, låt oss säga åka en karusell som du inte åkt och som känns helt galet läskig att kliva ombord på. Känslan du känner är rädsla. MEN, du kliver ombord ändå och åker, hur känns det efteråt?

Då känns det inte alls otäckt eller läskigt, du känner dig upprymd och glad att du gjorde det.

Ett till exempel är när du lärde dig att cykla, eller simma. Innan kändes det helt omöjligt, men du gav det ett försök, två försök tre, tills du klarade det. Känslan helt underbar JAAA jag klarade det.

Det är exakt samma sak i affärslivet, eller om du ska bygga en ny relation, kontakta någon du inte känner, ta ett steg i okänd riktning, gör på samma sätt, lägg känslan åt sidan en stund och bara GÖR!

 

Lycka till, berätta gärna om dina historier och hur du gjort.

3+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *