Hur går det?

En fråga som jag ofta får som entreprenör är hur det går? Ibland skulle man skämtsamt vilja svara. Hur lång är en väg?

Det är så många aspekter på allt och hur det går beror ju på med vad som frågeställaren avser med sin fråga. Jag vet att jag går en liten omväg här men poängen är inte så dum 🙂

Vi är alla olika, på så många sätt. Helt ärligt så är jag rätt övertygad om att de flesta vill ha svaret: jodå det går bra. Punkt.

Ingen aning om vad som går bra och inte heller om svaret var ärligt, handen på hjärtat, svarar du: det går riktigt dåligt just nu om det är en sådan utmaning just nu?

Själv svarar jag ibland lite ”annorlunda” för att testa lite och se reaktioner, samt att det är skönt att vara genuint ärlig. Typ, det gick totalt åt skogen idag, men men nya tag i morgon.

Det är lätt att enbart tänka på resultatet i form av pengar. Det är en relativt enkel och bekant måttenhet för de flesta. Som människa och tänkande levande sådan tycker jag dock dialogen blir riktigt tråkig och intetsägande. Hos mig och säkert hos många andra snurrar mycket annat som vi vill veta hur det går med.

Det kan handla om hur kändes mötet, fick du någon respons på dina ideer, kom ni fram till något, vad kan tänkas vara nästa steg, fungerade tekniken, osv osv.

Om målet är pengar så är resan på vägen fylld med underrubriker som kan vara intressanta och utvecklande att diskutera.

Idag är jag glad och tacksam över att jag kan hjälpa andra människor med min tekniska kunskap. Det bygger långa fina relationer och hjälper både kunden och mig att nå våra mål.

Så idag svarar jag, ja det går superbra! En stor kompetent organisation blev glad och trygg att gå vidare i sina projekt efter samtal och rådgivning idag, superkul.

Pengarna då? Det ska vi diskutera lite mer om senare

Det går bra!

2+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *