Förändring

Något piggare idag, uppskattar verkligen när man känner att det släpper. Visst är det ibland kanske lite bra att få en liten förkylning och känna lite glädje när den släpper och försvinner. För visst är det så, om du tänker efter en stund, visst har vi mycket att vara tacksamma över?

Det händer att man nu och då känner sig lite mindre peppad, kanske rent av helt opeppad, eller i klarspråk så känns det riktigt kasst. Det händer alla, så är det. Men vad gör man åt det, för vi vill ju må bra och njuta av livet. Inte vandra runt i en grå vardag och känna att mycket saknar mening.

Det är sånt vi ska bli bra på, att vända till en annan känsla, vi ska åstadkomma förändring i livet, till det bättre.

En dag när allt känns sådär superkasst, uppmanar jag till att jobba med dig själv och en bra grej är att göra tacksamhetsövning. Jag lovar, hur illa det än känns just nu så kommer det att vara en god väg fram och du är ju ansvarig för att ta tag i ditt mående. Tacksamhetsövningen är enkel:

Ta fram papper och penna, sätt dig ostört. Tänk en stund allt du kan komma på som du är tacksam för. Känn efter ordentligt, kan det vara din partner, dina barn, hälsan, en bekant, en relation, en släkting, en händelse, vad som helst det är din känsla.

Skriv ner så mycket du kan komma på och låt känslan fylla dig av värme och glädje över hur mycket du faktiskt har att vara tacksam över, allt är inte kasst.
Välj att se det positiva som finns omkring dig. Det fungerar så att man blir och känner som det man väljer att tänka. Väljer man att fokusera på och se allt som pest så är det inte speciellt troligt att livet blir fantastiskt. Stoppa in glädje och tänk positivt så kommer det ut detsamma.

Det ligger till grund för ämnet för dagen, förändring. Något vi kommer att diskutera väldigt mycket. För idag så stannar vi med en sanning, det är så att hur mycket du än önskar och vill förändra människor så finns bara en enda du kan förändra: Dig själv.

Lägg mycket energi och möda på att utveckla dig själv så kommer saker att hända, det blir spännande, jag lovar.

🙂

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *