Förkylning

Hösten är här med allt vad det innebär, barnen i skolan, människor möts och vi utsätter oss för nya bakterier igen, reaktionen låter sig inte vänta, förkylning och halsont, ja hela kittet.

Hur reagerar du då, och jag menar inte det uppenbara, snor, feber, värk och synd om. Hur väljer du att se på saken?

Bäddar du ner dig och tänker, jahapp, då var man sjuk då och stannar hemma och tittar på serier eller annan förströelse…

Eller, finns det ett annat sätt att hantera motgången av det här slaget på? Svaret är JA!

Påminn dig om vart du är på väg, vad är ditt mål? Vi kommer att ägna ganska mycket tid här åt att beskriva vikten av att faktiskt ha ett mål. Om du ska nå dit mål om det är vad som får det att pirra och bubbla i din kropp så välj att tänka annorlunda. Säg till dig själv något i den här stilen:

Idag är jag krasslig, det känner jag det vittnar även högen med näsdukar bredvid mig om, MEN, det spelar ingen roll för jag ska framåt även idag. Det är klart att jag inte kommer att prestera till absolut max men jag kommer att gå framåt och göra det bästa jag kan utifrån min förmåga idag.

Bestäm ett antal lite enklare uppgifter och saker som leder dig framåt och GÖR dom.

På det viset kommer du att sticka ut ur mängden och bli en vinnare, för dig själv! Du kommer att nå längre och känna dig tillfreds med att du faktiskt gjorde en bra dag trots förkylningen eller vad det nu var som tyngde dig för stunden.

Att ha ett tankesätt som alltid är positivt och ständigt framåt och fokuserat på att lösa vad som än dyker upp är och kommer vara helt avgörande för din framgång. Så, keep going!

Njut av dagen, ett steg i taget.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *